بازار استارتاپ‌های پردازش گرافیکی 10 برابر می‌شود

اختتامیه دومین رویداد لیبتک توسط سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با حمایت هلدینگ دانش بنیان گرین وب روز شنبه یک خرداد 1400 برگزار شد.

به گزارش بانگ اقتصاد به نقل از بانک و صنعت، در ابتدای این مراسم نرگس محمدی نژاد، CTO استارت آپ ایران جی پی یو در خصوص نقش گرین وب در این رویداد گفت: این رویداد با همکاری کتابخانه ملی و با هدف تسهیل چالش‌های شناسایی موضوع متون در منابع کتابخانه‌ای و آرشیوی یا به عبارت دیگر فهرست نویسی تحلیلی با کمک هوش مصنوعی، برگزار شد. به این صورت که بتوان موضوعات و عناوین مطرح کتابخانه را تشخیص داد و اسناد را بتوان بررسی کرد. حدود 40 الی 50 شرکت کننده داشتیم در این رویداد که شرکت دانش بنیان گرین وب به عنوان حامی در این رویداد حاضر شد و زیرساخت سخت افزاری و نرم افزاری این رویداد را تأمین کرد.

وی در ادامه درباره سرویسی که به شرکت کنندگان ارائه شده است افزود: زیرساختی که ما دراختیار تیم‌های شرکت کننده لیبتک قرار داد ه ایم، زیرساخت پردازش گرافیکی با مدرن‌ترین و قوی‌ترین سیستم‌های پردازشی بوده که با جدیدترین مدل‌های کارت گرافیک گرین گرین وب انجام شده است.. در این رویداد، گرین وب سرویس پردازش گرافیکی در اختیار شرکت کنندگان قرار داد و در این سه ماه شرکت کنندگان مختلفی توانستند از این سرویس استفاده کنند.

آینده استارتاپ‌های پردازش گرافیکی

مهدی محمدی مدیرعامل هلدینگ گرین وب با اشاره به اینکه ایران GPU که یک استارت آپ SBU در این هلدینگ است تصریح کرد: امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی و کاربردهایی که هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف مثل IOT، بلاکچین، رمزارزها، بینایی ماشین، فیزیک، آب وهوا و ... دارد نیاز به استفاده از سیستم هایی با پردازش قوی‌تر به جای سیستم‌های قدیمی مانند CPU به شدت احساس می‌شود. همچنین در حال حاضر با بررسی‌های انجام شده در بازار بین المللی میزان درآمد حاصل از خدمات پردازش گرافیکی، یا همان GPU در سال جدید میلادی 700 میلیون دلار محاسبه شده که پیش بینی می‌شود این در آمد تا سال 2025 به 7 میلیارد دلار برسد. سرویس‌های پردازش موازی که بر بستر پردازنده‌های گرافیکی (gpu) ارائه می‌شوند مهمترین زیرساخت برای پیاده سازی پروژه‌های هوش مصنوعی در کشور است.

به گفته محمدی ایران جی پی یو با همیاری هلدینگ گرین وب علاوه بر تمرکز بر بازار داخلی کشور درحال برنامه ریزی و مذاکره برای ورود به بازار بین المللی است.

تقدیر از برگزیدگان لیبتک

در بخش اول مراسم پس ارائه توضیحات درباره مسابقه و چگونگی امتیازدهی به شرکت کنندگان، چهار شرکت کننده منتخب به ارائه مدل‌های خود پرداختند. در اختتامیه لیبتک 2 علاوه بر اینکه داورانی به صورت حضوری در مراسم بودند و سؤالات و نظرات خود را بیان می‌کردند تعدادی نیز به صورت آنلاین به ارائه نظران خود پرداختند و در بخش دوم مراسم پیش از اعلام نهایی برنده لیبتک 2، مظفر پاسدارشیرازی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با ارائه گزارشی از برنامه‌ای که در سه سال گذشته در زمینه فناوری داشته اند، گفت: پس از امضا تفاهم نامه همکاری با وزارت ارتباطات و به دنبال آن تفاهم نامه با معاونت علم و فناوری، یک برنامه نوآوری را برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی تنظیم کردیم. تیر 99 مرکز نوآوری و توسعه کسب وکارهای داده محور افتتاح شد که این مرکز به عنوان بازوی تعامل سازمان با گروه‌های فناور و یا استارت آپ‌ها به فعالیت خود ادامه خواهد داد. بهمن ماه سال گذشته نیز اولین سامانه پردازش خودکار با هوش مصنوعی در کتابخانه ملی را افتتاح کردیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم تا با کمک هوش مصنوعی کیفیت و دقت را ارتقا و تقویت کرده و به سهم خودمان به توسعه هوش مصنوعی در زبان فارسی کمک کنیم.

در پایان از بین چهار شرکت کننده، نفر اول انتخاب شد و علاوه بر اهدا 50 میلیون تومان هدیه نقدی، امکان عقد قرارداد با سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای پیاده سازی و توسعه طرح‌های مرتبط با این سازمان فراهم خواهد شد.