به گزارش بانگ اقتصاد به نقل از روابط عمومی پارک فناوری پردیس، نشست خبری دهمین دوره نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری INOTEX 2021 به دلیل شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی و با حضور «مهدی صفارینیا» رئیس پارک فناوری پردیس، «اکبر قنبرپور» رئیس و «سجاد عباسی فشمی» دبیر دهمین دوره نمایشگاه اینوتکس، برگزار شد.
رویدادی مهم و نقشآفرین برای ملاقات اجزای زیستبوم فناوری و نوآوری
اینوتکس محلی برای گردهمایی کلیه اجزای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور و رویدادی برای ملاقات متخصصان و کارشناسان، کارآفرینان، سرمایهگذاران، مخترعان و سیاستگذاران است.
تا کنون ۹ دوره از نمایشگاه بینالمللی نوآوری و فناوری برگزار شده است. حضور بیش از ۱۸۵۰ شرکت و استارتاپ و نیز بازدید بیش از ۶۰۰۰۰ نفری مخاطبان و انعقاد ۱۴۰ تفاهم نامه طی این ۹ دوره نشان دهنده اهمیت و نقشآفرینی آن است. همچنین حضور ۲۵ کشور در این رویداد نشان دهنده اهمیت اینوتکس از نگاه سایر کشورهاست.
متوسط سن بازدیدکنندگان در نهمین دوره اینوتکس ۱/۲۹ سال بوده که این عدد نشان دهنده موفق بودن جلب توجه جوانان به اینگونه رویدادهاست. طبق آمار ادوار گذشته از این تعداد شرکت کننده، ۲۵ درصد خانمها و ۷۵ درصد را آقایان به خود اختصاص دادهاند.
اینوتکس ۲۰۲۱ به وسعت ناحیه نوآوری پردیس
در حالی که اینوتکس ۲۰۲۰ به صورت مجازی میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت و استارتاپ و بیش از ۲۰۰۰۰ بازدیدکنندهی آنلاین بود، اینوتکس ۲۰۲۱ این بار به شیوهای جدید و نوآورانه و به صورت ترکیبی از بخشهای حضوری و مجازی در فضایی باز واقع در ناحیه نوآوری پردیس برگزار خواهد شد.
برگزاری رویداد اینوتکس ۲۰۲۱ در فضایی باز و به وسعت ناحیه نوآوری پردیس، بخشی از برنامهی طولانی مدت دبیرخانه این رویداد برای گسترش دامنه تاثیرگذاری آن در سطح منطقه و بینالملل و نیز تبدیل شدن آن به یک رویداد فراموش نشدنی در زیستبوم نوآوری و فناوری کشور خواهد بود.
باتوجه به شیوع ویروس کرونا و در راستای حفظ سلامت مخاطبان این رویداد، اینوتکس ۲۰۲۱ در فضایی باز و با رعایت استانداردهای ویژهای در طراحی پلانهای نمایشگاهی و ساخت غرفه ها برگزار خواهد شد. هدف فراهم کردن حضور مخاطبان اینوتکس در شرایط ایمن و با حفظ فاصلهگذاری اجتماعی است. همچنین بخش مجازی اینوتکس نیز با تغییرات ویژه و امکانات جدید و گسترده، برای تمامی مخاطبین از سراسر جهان قابل استفاده و بهرهبرداری خواهد بود.
تور بازدید از پارک فناوری پردیس، بخش جدید اینوتکس ۲۰۲۱
«بخش نمایشگاهی»، «رویدادهای تجاری و ترویجی»، «بخشهای جانبی» و «تور بازدید از ناحیه نوآوری پردیس» بخشهای اصلی INOTEX 2021 هستند.
پارک فناوری پردیس به عنوان مهمترین و بزرگترین پارک فناوری کشور تا کنون میزبان بیش از ۴۰۰ واحد فناور و دانشبنیان از بیــن بیــش از ۲۰۰۰ متقاضی در حوزه های مختلف فناوریهای پیشرفته بوده و با افق توسعه ۱۰۰۰ هکتاری، در صدد ایجاد ناحیه نوآوری پردیس، است. برگزاری نمایشگاه اینوتکس در محل پارک فناوری پردیس، فرصت مغتنمی را جهت بازدید عمومی مخاطبان از شرکتهای مستقر در این پارک و مشاهده فعالیتها، محصولات و خدمات کارآفرینان و متخصصان آن فراهم خواهد کرد.
بخش نمایشگاهی اینوتکس پذیرای حضور همه بازیگرانی که به نحوی بر زیستبوم نوآوری و فناوری کشور موثرند. شرکتهای فناور، استارتاپها، شتابدهندهها و مراکز رشد، منتورها و مشاوران، مخترعان، پارکهای فناوری، دانشگاهها، صندوقهای جسورانه و سرمایهگذاران، ارائهکنندگان فضای کار اشتراکی، ارائهدهندگان خدمات تجاریسازی، برگزارکنندگان رویدادهای کارآفرینی بروکرهای فناوری و رسانههای استارتاپی، شرکتکنندگان در این بخش هستند.
در این دوره از نمایشگاه حضور غرفهداران به صورت حضوری و در قالب غرفههای روباز نمایشگاهی، با رعایت استانداردهای ویژه در طراحی غرفهها به منظور حفظ فاصلهگذاری اجتماعی، میسر است. همچنین با توجه به فعال بودن بخش مجازی رویداد، آندسته از علاقهمندان که مایل به مشارکت در این رویداد در قالب غرفههای مجازی هستند میتوانند با دریافت این غرفهها از امکانات نمایشگاه و معرفی محصولات و خدماتشان به مخاطبین آن، استفاده کنند.
«استیج عمومی اینوتکس» با بیش از ۳۰ ساعت سخنرانی، پنل و گفتگو با هدف فرهنگسازی کارآفرینی و ایجاد امید و انگیزه در جوانان، از رویدادهای تجاری و ترویجی دهمین نمایشگاه اینوتکس است.
همچنین«استیج تخصصی اینوتکس» با تمرکز بر پنج حوزه کلان دادهها، ظهور NBIC، اینترنت اشیاء، رایانش ابری و هوش مصنوعی که بالاترین فراوانی را در همهی گزارشهای آیندهنگارانه از موسسات مطرح بینالمللی در حوزه فناوری نوآوری، به خود اختصاص دادهاند، برگزار خواهد شد. نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱ با دعوت از متخصصان این پنج حوزه، به طور ویژه به آنها پرداخته و این موارد را از جنبههای مختلف کسبوکاری بررسی میکند.
دیگر رویداد تجاری و ترویجی نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۱ رقابتهی استانی اینوتکس پیچ است. این رقابتها از بهمن ماه سال ۹۹ در ۶ استان آغاز شده و برگزیدگان استانی آن در نمایشگاه اینوتکس در مرحله نهایی به رقابت با هم میپردازند. این رقابت در قالی رویداد «اینوتکس بتل» خواهد بود. در این تیمهای منتخب با به چالش کشیدن کسب و کار یک دیگر، به رقابت میپردازند.
فراهم کردن فرصت تعامل و همافزایی اعضای زیستبوم فناوری و نوآوری
بخشهای جانبی نمایشگاه اینوتکس فرصتی برای تعامل، همافزایی و ایجاد شبکههای ارتباطی بین اجزا و افراد فعال در این حوزه است.
«کافه سرمایه» که فرصتی ویژه برای صاحبان شرکتهای نوپا و استارتاپها برای جذب سرمایه و مذاکره با سرمایهگذاران است. این بخش در رویداد اینوتکس ۲۰۲۰ شاهد سرمایهگذاری با ارزش بیش از ۱۸۰ میلیارد ریال بوده است.
دیگر بخش جانبی دهمین نمایشگاه بینالمللی فناوری ونوآوری، «پاویون مشاوران» است. در این بخش منتورهای شناخته شده اکوسیستم نوآوری در زمینههایی همچون بازاریابی، توسعه محصولات، فنی، منابع انسانی و … به استارتاپها و بازدید کنندگان از نمایشگاه به صورت حضوری و مجازی مشاوره ارائه خواهند کرد.
«تجربه فناوری» یکی دیگر از بخشهای جانبی اینوتکس ۲۰۲۱ است که در آن تکنولوژیهای جدیدی که به زودی وارد زندگی عموم جامعه خواهند شد، معرفی میشوند. شرکتکنندگان میتوانند با این تکنولوژیها آشنا شده و تجربه کاربری مناسبی با آنها داشته باشند.
«هاب رسانهای» فضایی است که برای رسانههای فعال در اکوسیستم نوآوری و فناوری در نظر گرفته شده تا به مخابره اخبار بپردازند. همچنین در بخش دیگری از آن، امکان رونمایی از محصولات جدید و انعقاد رسمی قراردادهای همکاری و مشارکت برای مشارکتکنندگان اینوتکس فراهم خواهد بود.
شایان ذکر است ثبت نام غرفه داران نمایشگاه از امروز ۲۷ بهمنماه آغاز شده و تا ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت. علاقه مندان جهت حضور و معرفی محصولات و خدمات خود هم اکنون می توانند با مراجعه به سایت نمایشگاه به آدرس www.inotex.com اقدام به ثبت نام نمایند.