رویداد جذب سرمایه‌گذار در حوزه فناوری نانو برگزار شد

رویداد دمودی حوزه نانو با هدف ارتباط با سرمایه ‌گذاران و جذب سرمایه، یکشنبه ۱۵ اسفند ماه توسط ستاد توسعه فناوری نانو و گروه پیشگامان کارآفرینی کارن (کارن کراد) با همکاری مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در محل دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

به گزارش بانگ اقتصاد، این رویداد میزبان 7 استارتاپ و شرکت دانش‌بنیان در حوزه فناوری نانو و سرمایه‌گذاران فعال زیست‌بوم نوآوری بوده است. در روند برگزاری این رویداد، استارتاپ‌ها، به ارائه طرح و محصول خود پرداختند و در ادامه به سوالات سرمایه‌گذاران پاسخ دادند.

به علت شیوع بیماری کرونا، این رویداد به صورت آنلاین از طریق پلتفرم اسکای روم و با ظرفیت محدودی به صورت حضوری برگزار شد.

هدف ستاد نانو از برگزاری رویداد امروز، کاهش چالش جذب سرمایه برای کسب‌وکارهای حوزه نانو و همچنین برقراری ارتباط با سرمایه گذاران و استارتاپ‌ها و همچنین حمایت از متخصصان فارغ‌التحصیل خارج از کشور است که اقدام به راه‌اندازی یک استارت‌آپ نانویی کرده‌اند.

در شروع این رویداد دکتر سیدمهدی رضایت، مدیر کارگروه توسعه سرمایه‌های انسانی ستاد ویژه توسعه فناوری‌نانو، ضمن خوشامدگویی به حاضران گفت: حمایت از محققان ایرانی مقیم خارج، از ایده‌ها و طرح‌های دکتر سرکار دبیر ستاد نانو بوده است و این طرح با حمایت معاونت علمی ریاست‌جمهوری به مرحله‌ خوبی رسیده است. نگاه ستاد ویژه توسعه فناوری‌نانو به محققان و متخصصان این حوزه که مقیم خارج از کشورند، نگاهی از جنس نگهداری از یک بذر جهت تبدیل آن به جوانه و یک نهال است.

ما در حوزه فناوری نانو، با جوانانی توانمند و مستعد روبه‌رو هستیم. بنابراین با برگزاری کارگاه‌های آموزشی، رویدادهای جذب سرمایه و سایر روش‌ها، به دنبال حمایت از این افراد هستیم.

همچنین در مراسم اختتامیه، دکتر سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاکید بر حمایت از محققان ایرانی مقیم خارج، گفت: ما در این زمینه بیشتر به دنبال معرفی الگوهای مطرح در این حوزه هستیم؛ چرا که اگر در پی گردش مغزها هستیم، در واقع به دنبال متخصصان دارای دانش فنی هستیم.

ما در پی این هستیم که این متخصصان تنها استاد دانشگاه نشوند؛ چرا که ظرفیت‌ها در این زمینه پر شده و توانایی جذب بیشتر وجود ندارد و این افراد به جای آنکه بر روی صندلی بنشینند و حقوق بگیرند، نسبت به توسعه یک فناوری، اقدام و از آن ارزش افزوده و ثروت آفرینی کنند.

دکتر سرکار با بیان اینکه فرهنگ توسعه دانش بنیان در کشور نهادینه شده است، خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم در این زمینه الگوهای موفقی را ارائه دهیم، ارزش افزوده زیادی در پی خواهد داشت.

در انتها دکتر سرکار، به برگزاری این رویداد اشاره کرد و با بیان اینکه اولین جلسه این رویداد امروز برگزار شد، اضافه کرد: جلسات دیگر این نشست نیز در آینده نزدیک نیز برگزار خواهد شد؛ چرا که امروز شاهد بودیم که طرح‌های با ارزشی ارائه شد و همچنین با توجه به سوالات فنی که پرسیده شد، این رویداد جنبه‌های آموزشی نیز داشته است.

در این رویداد ۷ استارت‌آپ نانویی، توانمندی و فناوری خود را به سرمایه‌گذاران مدعو ارائه کردند که به این شرح است:

شرکت به زی ساز جهان

کیت تشخیص سریع پریودونتایت (بیماریهای لثه)

سرمایه مورد نیاز: 1 میلیارد و 600 میلیون تومان

پریودونتایت از شایع‌ترین بیماری‌های دهان و دندان است. کیت تشخیص سریع پریودونتایت می‌تواند در کمتر از ١٠ دقیقه و تنها با سه قطره نمونه از بزاق فرد و بدون نیازبه تخصص، برای تشخیص وجود بیماری و پایش رونددرمان به کار رود.

شرکت دانش‌بنیان فراپایش امین

کول تگ (CoolTag)

سرمایه مورد نیاز: 10 میلیارد تومان

محصول کول تگ یک برچسب الکترونیکی هوشمند است که برای مانیتورینگ و پایش دما وشرایط محیطی نگهداری محصولات کاربرد دارد. این کار توسط یک سیستم یکپارچه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری اینترنت اشیا باهدف نظارت بر شرایط محیطیو نگهداری محصولات در زنجیره سرد استفاده می‌شود. در این محصولات، از فناوری نانو در بخش سنسورها و افزایش انعطاف‌پذیری بسته‌بندی استفاده می‌شود.

شرکت لایه رویان پارت

گلوکومتر پوشیدنی غیرتهاجمی بی وقفه

سرمایه مورد نیاز: 2 میلیارد و 500 میلیون تومان

محصول مورد نظر دستگاهی برای تشخیص قند خون به صورت پیوسته بدون نیاز به نمونه‌گیری خون است. بنا به طراحی سنسور و کاربرد تعریف‌شده برای آن، می‌توان آنالیت عرق را مورد آنالیز قرار داد. مکانیسم تشخیصی بر پایه فعال‌سازی بستر سنسور و تشخیص سیگنال ایجاد شده در آن است. فناوری‌های موجود، آماده‌سازی بستر مورد نظر برای تشخیص آنالیت، ساختار پلیمری نگهدارنده و تشخیص و اندازه گیری سیگنال به‌وجود آمده در آن است.

هسته فناور نانوایمپلنت

نانوپودر ترمیم‌کننده نقایص استخوانی

نانو پودر استخوانی سنتزی (نانوایمپلنت) شامل ذرات نانوکریستالی هیدروکسیآپاتیت است که از نظر اندازه، شیمی و مورفولوژی شبیه ذرات هیدروکسیآپاتیت موجود در استخوان انسان است و به همین دلیل از زیست سازگاری بالاییبرخوردار است. همچنین وجود سیلیکا در این ساختار سبب افزایش رگ‌زایی وتسریع استخوان‌سازی می‌شود و و می‌تواند برای رفع نقایص استخوانی مورداستفاده قرار گیرد.

شرکت فرتاک طب

کیت تشخیص سریع آنتی بیوتیک در شیر

سرمایه مورد نیاز: 1 میلیارد و 600 میلیون تومان

کیت‌های تشخیص سریع آنتیبیوتیک‌ها در شیر، یک روش سریع برای سنجشآلودگی نمونه‌های شیر به آنتیبیوتیک‌های دو گروه تتراسایکلین و بتالاکتام‌هاست. این آزمایش می‌تواند در محل، برای کنترل روزانه یا در آزمایشگاه‌هابرای تجزیه و تحلیل مجموعه‌ای از نمونه‌های شیر استفاده شود. برای انجام اینآزمایش نیازی به متخصص و تجهیزات آزمایشگاهی نیست. علاوه برپتانسیل و لزوم استفاده از این محصول در دامداری‌ها، فروشگاه‌های عرضهمحصولات لبنی سنتی و محل‌های جمع‌آوری شیر، این محصول در حال حاضرنیز در کارخانه‌های لبنی به طور روزانه و به میزان زیادی استفاده می‌شود.

شرکت دانش‌بنیان مارال پوشش نانو

پوشش‌های سوپرآبگریز پلی یورتانی

سرمایه مورد نیاز: 1 میلیارد و 800 میلیون تومان

محصولات این شرکت، فرمولاسیون‌های مختلف از پوشش‌های فوق‌آبگریز پلی یورتانی است. پوشش‌های سوپر آبگریز پلی یورتانی به خاطر خاصیتآسان‌تمیزشوندگی و داشتن زاویه تماس آب با سطح بالای ١٤٥ درجه، آب را به طورکامل از خود دور کرده و در مقایسه با پوشش تجاری پلی یورتان جذب آب را تا

٨0% و میزان نفوذ یون کلر را به کمترین مقدار می‌رساند در کاهش خوردگی موثر است.

شرکت دانش‌بنیان بسپار سیلیکون ژیکان

پوشش مقره ولتاژ بالا، تقویت‌شده با فناوری نانو

سرمایه مورد نیاز: 3 میلیارد تومان

شبکه انتقال قدرت یکیاز مهم‌ترین و استراتژیک‌ترین صنایع کشورهاست. یکی از مهم‌ترین اجزای این صنعت، مقره‌ها‌ی الکتریکی است که وظیفه نگهداری خطوط انتقال قدرت را دارند. مقره‌ها باید غیرهادی باشند ولی با قرارگیری در معرض آلودگی، سطحمقره‌ها‌ هادی می‌گردد و سبب آتش گرفتن و خرابی آن‌ها می‌شود.در صورت استفاده ازپوشش تقویت‌شده با نانوی شرکت بسپار سیلیکون ژیکان، می‌توان مقره‌ها رانسبت به این آلودگی‌ها ایمن کرد.

انتهای پیام/