مخالفت نصر تهران با طرح حمایت از حقوق کاربران

هشتمین نشست خبری هیأت مدیره‌ دوره‌ی ششم سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران پیش از ظهر امروز، سه‌شنبه 27 مهر ماه 1400 برگزار شد.

به گزارش بانگ اقتصاد به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، حسین اسلامی، رئیس هیأت مدیره‌ی این سازمان در ابتدای این نشست گفت: هفته‌ی گذشته با حضور در شورای مرکزی نصر کشور گزارشی از چند ماه تلاش ثمربخش نصر تهران ارائه کردیم. امیدواریم با حسن نگاه طرفین، ارتباطات بیش از گذشته برقرار شود.

اسلامی به طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: گرچه نام این طرح به حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی تغییر پیدا کرده است اما نظام صنفی استان تهران از اساس با کلیات این طرح مخالف است. اعضای این سازمان از زمان آغاز رسیدگی به این طرح در مجلس کوشیده‌اند نظرات تخصصی خود را به اطلاع نمایندگان محترم برسانند. ما به دنبال نوعی از همراهی هستیم تا طی آن بدنه‌ی صنف و اعضا با کمترین آسیب در این زمینه مواجه شوند.

رئیس هیأت مدیره‌ی نصر تهران همچنین گفت: به زودی مجمع عمومی سازمان برگزار می‌شود و بر خلاف سال‌های گذشته در این مجمع موضوعات زیرساختی و قانونی را به اطلاع اعضا خواهیم رساند. در تلاشیم به مصوباتی دست یابیم تا زیرساخت‌های قانونی از جمله اساس‌نامه براساس شرایط و مقتضیات امروزه به روزرسانی شود.

او با دعوت از اعضای صنف برای حضور در مجمع عمومی اعلام کرد: با حضور در مجمع ضمن اطلاع از گزارش یک ساله‌ی این دوره می‌توانید با مشارکت هر چه بیشتر در تصمیم‌گیری‌ها به ایجاد تحول در زیرساخت‌های حقوقی و قانونی مجموعه کمک کنید.

اسلامی همچنین به تعاملات نصر تهران با وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و ادامه داد: در این دوره با وزارت صمت ارتباطات خوبی برقرار کرده‌ایم و جلسه‌ای نیز با قائم مقام وزیر داشتیم. امیدوارم در دوره‌ی ششم ارتباطات سازمان نصر تهران با وزارت صمت هم به خوبی ارتباط با وزارت فاوا باشد.

او با اشاره به حضور نصر تهران در کنفرانس ظرفیت برای شبکه‌ی ملی اطلاعات بیان کرد: طی این کنفرانس و حتی پیش از آن، ظرفیت‌هایی که برای حضور و بروز شبکه‌‎ی ملی اطلاعات در داخل صنف وجود دارد را به سمع و نظر مدیران ارشد وزارتخانه رساندیم.

رئیس نصر تهران در بخش دیگری از سخنان خود در مورد نقش سازمان نظام صنفی رایانه‌ای در برنامه توسعه شبکه ملی اطلاعات بیان کرد: نصر تهران مصر است تا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای بخش خصوصی در زمینه تأمین تجهیزات شبکه ملی اطلاعات نسخه‌پیچی نکند. تنها کلیات نیازها را مطرح کند و اجازه دهد تا بخش خصوصی و صنف بتواند نسخه‌ی پیشنهادی خودش را ارائه دهد.

اسلامی ادامه داد: طبق بررسی‌های انجام شده برای تکمیل این پروژه ملی به بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز است. دولت توان تأمین همه این سرمایه را ندارد و قطعاً باید از بخش خصوصی در این زمینه کمک گرفته شود. برآورد ما این است که حداکثر سرمایه‌ای که دولت تأمین خواهد کرد ۵۰ هزار میلیارد تومان است. ما متعهد خواهیم شد در صورت تامین دغدغه‌‎های بخش خصوصی و سودزایی پروژه‌ها همین میزان توسط بخش خصوصی به ویژه اعضای نصر تهران مشارکت و سرمایه‌گذاری شود.

برگزاری انتخابات کمیسیون‌ها در بستر بلاکچین

مجید اورعی، عضو هیأت مدیر‌ی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران نیز با ارائه‌ی گزارشی از انتخابات کمیسیون‌های سازمان گفت: در دوره‌ی ششم هیأت مدیره کار فشرده‌ای در کارگروه اصلاح ساختار و بازنگری کمیسیون‌های نصر تهران انجام شد و حلقه‌ی مفقوده‌ی ارتباط روسای کمیسیون‌ها و هیئت مدیره پیدا شد و بر همین اساس سه رسته‌ی سخت‌افزار و ارتباطات، توسعه‌ی نرم‌افزار و خدمات فناوری اطلاعات شکل گرفت.

او ادامه داد: انتخابات هر سه رسته طی دو هفته بر بستر بالکچین برگزار شد و مشکل خاصی در این زمینه وجود نداشت. در حال نهایی کردن انتخاب رؤسای کمیسیون‌ها هستیم و تا روز چهارشنبه تمامی روسا انتخاب خواهند شد.

اورعی با بیان اینکه براساس آیین‌نامه رؤسای انتخاب شده به هیأت مدیره معرفی می‌شوند، بیان کرد: از هفته‌ی آینده قابلیت برگزاری رسمی جلسات کمیسیون‌ها در دوره‌ی ششم وجود دارد. در هر کمیسیون 35 عضو خواهیم داشت و ذیل کمیسیون‌ها کارگروه‌های مختلفی می‌تواند تشکیل شود.

رئیس رسته‌ی توسعه‌ی نرم‌افزار تأکید کرد: اگر مشارکت اعضای کمیسیون‌ها در جلسات پایین باشد و یا اعضا سه جلسه غیبت متوالی و یا پنج جلسه غیبت در طول یک سال داشته باشند، سلب عضویت خواهند شد و از نفرات بعدی دعوت خواهیم کرد.

رضا قربانی، عضو دیگر هیأت مدیره‌‎ی نصر تهران با اشاره به طرح تحول سازمانی گفت: انتخابات کمیسیون‌های نصر تهران در بستر بلاکچین برگزار شد و این موضوع یک دستاورد بزرگ است. نصر تهران این توان را دارد که این تجربه را در ابعاد بزرگتر و با همکاری شرکت‌های فناوری کشور پیاده‌سازی کند.