پتروشیمی اروند پیشتاز در انجام مسئولیت های اجتماعی وحفظ محیط زیست

درپی نشست خبری مدیرعامل پتروشیمی اروند حسن نشان زاده مقدم که با اصحاب رسانه در حاشیه نمایشگاه بین المللی صنعت چرم و صنایع وابسته داشت اظهارکرد: یکی از مهمترین رسالت ها و تکالیف اساسی پتروشیمی اروند در راستای انجام وظایف مسئولیت اجتماعی و حفظ محیط زیست است.

به گزارش بانگ اقتصاد به نقل از فرهنگ اقتصاد؛ مدیرعامل پتروشیمی اروند در این نشست خبری  مبنی تشریح اهم اقدامات انجام شده در راستای عمل به مسئولیت های اجتماعی و همچنین امور آموزشی و فرهنگی پتروشیمی اروند اظهار کرد: اهم فعالیت‌های انجام شده درحوزه مسئولیتهای اجتماعی و امور آموزشی و فرهنگی در شهرستان ماهشهر و جغرافیایی منطقه‌ای که مجتمع در آن قرار گرفته است به صورت متمرکز و براساس مصوبات شورای راهبردی مدیران عامل منطقه اقتصادی ماهشهر صورت می‌گیرد.

وی گفت: پتروشیمی اروند ضمن عمل به این مصوبات؛ برحسب وظیفه ما مشارکت موثر و عالی داریم که خود نشانگر هماهنگی و همگرایی مطلوب سایر دوستان نیز دراین زمینه است.

نشان زاده انجام مسئولیت های اجتماعی را رویکردی ارزنده برشمرد وگفت:پیرو همین موضوع پتروشیمی اروند نگاه ویژه یی به مسئولیت پذیری وحفظ محیط زیست دارد؛ مثلاً در سال گذشته یکی ازاقدامات ارزنده دراین راستا؛ لایروبی خور جعفری است که صورت گرفت وامسال نیز تداوم پیدا خواهد کرد و ازسایر اقدامات دیگر توجه به پایش وحفظ محیط زیست پیرامونی؛ازجمله افزایش فضای سبز درسطح منطقه به ویژه منطقه اقتصادی ماهشهر است.

وی اضافه کرد:پتروشیمی اروند انجام این امور را به عنوان یکی از تکالیف اساسی در عملکرد مطلوب صنعتی خود می انگارد وبدون اغراق پتروشیمی اروند دراین زمینه یکی ازشرکتهای پیشرو منطقه اقتصادی ماهشهر محسوب می شود.

نشان زاده پرداختن به مسئولیت های اجتماعی در جامعه پیرامونی و یا ذینفعان اصلی خود را بسیار ضروری دانست وادامه داد:ما بعنوان یکی از اعضای تاثیرگذار شورای راهبردی می باشیم وبلحاظ گزارش عملکرد آماری لازم به ذکر است که در شش ماهه نخست سال جاری مبلغی بالغ بر ۱۹ میلیارد تومان؛ افتخارا درحوزه مسئولیت اجتماعی سهم مشارکتی ما در سطح شهرستان ماهشهر ومنطقه ویژه اقتصادی بوده است.

مدیرعامل پتروشیمی درتشریح عملکردی در راستای عمل به مسوولیت های اجتماعی این شرکت درمواجهه با پاندمی و فراگیری جهانی بیماری کرونا اظهارداشت: در دو سال گذشته منطبق با مصوبه شورای راهبردی مبلغ تقریبی ۱۱ میلیارد تومان برای اتخاذتدابیر بهداشتی و مقابله و همچنین مدیریت بحران کرونا بصورت مدیریت متمرکز هزینه شده است.

وی درادامه افزود : پیرو همین موضوع ما باتوجه به اینکه جزو پنج شرکت مطرح هلدینگ خلیج فارس هستیم درعمل به وظایف ومسئولیتهای اجتماعی بغیرازهزینه مشارکتی مصوب شورای راهبردی؛ مستقلا شرکت هلدینگ خلیج فارس مبلغ ۴۰ میلیارد تومان که هزینه جداگانه یی مصروف کرده است که سهم ۱۵ درصد آن مربوط به پتروشیمی اروند بوده است.

نشان زاده از اقدامات آتی شرکت در زمینه مدیریت بحران کرونا گفت:ضمن تقدیر از تلاش چشمگیر همکاران در بخش HSE مدیریت منابع انسانی در این مورد؛ از برنامه های کلان این شرکت در سال آینده مبحث آسیب شناسی روانی بحران کرونا وارایه خدمات مشاوره یی روانشناسی و روانشناختی به کارکنان مجتمع و حتی خانواده های این عزیزان خواهد بود که از برنامه های پیشرو و اجرایی سال آینده خواهد بود.

مدیرعامل پتروشیمی اروند رئوس وظایف سازمانی شرکت عملیات غیر صنعتی را اساس رسالت اجتماعی آنها ارزیابی کرد وگفت: وظایف حرفه ای وراهبردی شان در خصوص ترویج امور آموزش و فرهنگی و حمایت های از دانش آموزان مستعد و همچنین خانواده های آنهامی باشد که دراین زمینه اقدامات ارزشمند و مهمی در سطح منطقه انجام گرفته است.

نشان‌زاده مقدم درادامه ضمن تشریح اهداف حضور درنمایشگاه چرم وصنایع وابسته آن گفت: پتروشیمی اروند تنها تولیدکننده مواد اولیه چرم در کشور است که این ویژگی باعث شده پتروشیمی اروند خود را در کنار مشتریان و صنایع پایین‌دست ببیند که ازدلایل اصلی حضور دراین نمایشگاه است.

درادامه مدیرعامل پتروشیمی اروند اظهارکرد: گستردگی مشتریان در سراسر کشور باعث شده است که ما به عنوان تامین‌کننده مواد اولیه خود را موظف بدانیم که باتفاق سایر همکاران دست اندر کاردر نمایشگاه حضور داشته باشیم.

نشان زاده درتکریم حقوق مشتریان بیان داشت: باید به مثابه شعار “حق با مشتری است” از دلایل دیگر حضور درنمایشگاه شنیدن دغدغه‌ ها ومشکلات و مسائل مربوط به تولید کنندگانی که مشتریان پتروشیمی اروند هستند وپیرو آن باتشریک مساعی وهم افزایی ودرصدد رفع ورجوع آن برآییم.

وی به ظرفیتهای خوب بازارهای مهم صنایع چرم اشاره داشت وعنوان کرد: پتانسیل سرمایه گذاری حداقل ۱۰۰ میلیون دلاری را دارا هستیم ومی توانیم با کمک صنایع مرتبط در هم افزایی بهینه؛ عامل ظهور و بروز پتانسیل بیشتر و ایفای نقش بهتر در کشور باشیم.

نشان‌زاده مقدم ازظرفیت سنجی و اشتغال‌زایی در صنعت پتروشیمی وصنایع پایین دست آن گفت: اصل اشتغال‌زایی در صنایع تکمیلی است؛ طبق برآوردها حدود پنج‌هزار نفر اشتغال‌زایی صنایع چرم حاضر در نمایشگاه است‌؛ اشتغال زایی در صنایع پایین دستی پتروشیمی کم هزینه تر است و ما به عنوان صنایع بالادستی این بخش ازصنعت خود را موظف به نهایت همکاری همه جانبه وگسترده می دانیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی اروند از دلایل دیگر حضور در نمایشگاه گفت: باتوجه به اینکه تولید Epvc در ایران در انحصار شرکت اروند است و در این نمایشگاه در حوزه‌های مختلف صنعت چرم از تمامی صنف‌ها دعوت شده‌ است و ما نیز به عنوان تولید کننده مواد اولیه در صنعت چرم حضور پیدا کرده ایم.

نشان زاده در بخش دیگر ازاین نشست خبری ضمن پاسخگویی به سایر پرسشهای خبرنگاران اعلام کرد: تولید کلر در پتروشیمی اروند تا پایان ۱۴۰۰ به ظرفیت ۹۰ درصد می‌رسد و کارخانه دوم ۳۰۰ هزار تنی پی‌وی‌سی اروند ساخته خواهد شد و خبرخوش آنکه ارز آوری اروند سه برابر شده است وبا اطمینان می توان گفت: تولید کلر کشور، برای ۵ تا ۸ سال آینده بیمه‌ شده است.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با بیان اینکه این شرکت با اتکا به توان داخلی توانست تحریم را تبدیل به فرصت کند، گفت: درنتیجه ی نوسازی و پوشش دهی ۲۵۰۰ جفت تجهیزات آند و کاتد شرکت پتروشیمی اروند تولید کلر کشور برای ۵ تا ۸ سال آینده بیمه‌ شده است.

وی درادامه اظهار داشت: توجه اروند به صنایع داخلی و تکمیلی است و همین رسالت باعث شده تا ۷۰ درصد محصولات این مجتمع پتروشیمی در داخل کشور عرضه شوند.

وی با بیان اینکه کلر مهم‌ترین محصول این مجتمع پتروشیمی است، گفت: شرکت پتروشیمی اروند جزو ۱۰ تولیدکننده برتر کلر دنیا قرار دارد و با ظرفیت اسمی ۵۸۵ هزار تن در سال، کلر مورد نیاز زنجیره PVC پتروشیمی غدیر، پلیمرهای مهندسی خوزستان، ایزوسیانات‌های کارون و EDC اروند و از سال ۱۳۹۵ تاکنون با تغییر فرایند کلر بندر امام از شرکت پتروشیمی اروند تأمین می‌شود.

وی با اشاره به فرایند الکترولایزر و شرایط سخت فرایند و نگهداری تکنولوژی‌های تک تولید کلر، گفت: طولانی شدن پروژه و عدم پایش و نگهداری مداوم باعث نزولی شدن تولید کلر در این شرکت، تبدیل به تهدیدی برای از دست دادن زنجیره تولید کلر و از دست دادن زنجیره پی‌وی‌سی که بازاری ۵۰۰ هزار تنی در ایران دارد، شده بود.

وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی مناسب از سال ۹۷ توانستیم تولید کل را از ۶۰ درصد به بالای ۸۵ درصد در سال گذشته برسانیم و امید داریم میزان تولید کلر به بالای ۹۰ درصد ظرفیت اسمی برسد.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به وجود چهار هزار جفت آند و کاتد مجتمع گفت: در دو سال گذشته بالغ بر ۲۵۰۰ جفت از این آند و کاتدها از منابع خارجی و بعضا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان نوسازی یا پوشش دهی شدند که نمونه های داخلی نیز کارایی نمونه خارجی را دارند و این اتفاق کمک می‌کند زنجیره تولید کلر حداقل تا ۵ سال آینده تضمین‌شده باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر دغدغه‌های شرکت پتروشیمی اروند در حوزه کلر برطرف شده و با افزایش ۳ تا ۴ درصدی ظرفیت تولید کلر باید به فکر توسعه مجتمع و ساخت کارخانه دوم ۳۰۰ هزار تنی پی‌وی‌سی باشیم.

نشان زاده با اشاره به ۲۲۰ میلیون یورو بدهی زمان پروژه و ۳۰ هزار میلیارد ریال بدهی ریالی در سال ۹۷ گفت: با اقدامات انجام شده این شرایط کاملا تغییر کرد و در آخرین صورت‌های مالی ۵ هزار میلیارد تومان سود انباشته در سال گذشته و ۶۳۰۰ میلیارد تومان در شش‌ماهه نخست سال جاری سود داشته‌ایم.

این مقام مسئول با اشاره به اصلاح ساختار مالی و ورود این شرکت به بورس، ادامه داد: در اسفند ۹۹ پتروشیمی اروند با نماد اروند در بورس ثبت شد، اما به دلیل التهابات و نوسانات بازار، سهامداران ترجیح دادند زمان عرضه به زمان مناسب‌تری منتقل شود.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به اینکه در سال ۹۹ و پس از ۱۰ سال این مجتمع توانسته با عدد دومیلیون و ۵۰ هزار تن به بالاترین رکورد تولید خود برسد، گفت: در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری توانستیم علی‌رغم همه مشکلات رکورد تولید را ۶ درصد در مقایسه با مدت‌زمان مشابه سال گذشته افزایش دهیم.

وی ادامه داد: در نه ‌ماهه ابتدایی سال جاری ۱۳۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته‌ایم که این رقم ۳ برابر میزان مشابه سال گذشته است. همچنین ۹۷ درصد این ارز را در سامانه نیما فروخته‌ایم.

نشان زاده با اشاره به وظیفه پتروشیمی اروند به تأمین خوراک صنایع پایین‌دست و دیگر مجتمع‌ها گفت: ۷۰ درصد محصولات این مجتمع در داخل کشور عرضه می‌شود و تنها ۳۰ درصد از محصولات اعم از کاستیک و pvc را صادر می‌کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به دو هزار نیروی مستقیم و دائمی که به‌صورت قرارداد مستقیم و پیمانکاری در این شرکت فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: پتروشیمی پنجمین صنعت ازنظر اشتغال است به همین منظور برای اشتغال‌زایی باید به صنایع پایین‌دست نگاه کنیم. این نوع نگاه بود که ما را بر آن داشت تا با احداث کارخانه دوم پی‌وی‌سی در منطقه نقشی حتی کوچک در اشتغال‌زایی داشته باشیم.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به پایش آنلاین محیط‌ زیست که به‌صورت دائم در این شرکت انجام می‌شود گفت: در حال حاضر هیچ گونه آلایندگی هوا نداریم و سازمان محیط‌ زیست و محیط‌ زیست منطقه ویژه هیچ‌گونه آلایندگی هوا از شرکت پتروشیمی اروند گزارش نداده‌اند.

وی در ادامه اظهار داشت: در دو سال اخیر تجهیزات این مجتمع به‌طور مرتب در حال سرویس است و در کنار تولید پایدار، عدم آلودگی محیط‌ زیست مهم‌ترین دغدغه ما بوده و برنامه ریزی جهت رفع کلیه آلایندگی‌ها در دست اقدام است.
همچنین در راستای حفظ محیط‌ زیست و کاهش پساب خروجی صیانت از آب پروژه‌ای در دست داریم که به ما کمک می‌کند به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین مجتمع‌های آب منطقه، ۶۰ درصد میزان مصرف آب را کاهش دهیم.

نشان زاده بابیان اینکه صنعت پتروشیمی یکی از صنایع تاب‌آور در مقابل تحریم بوده است گفت: تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت ساخت داخل، کمک کرد تا تحریم برای صنعت پتروشیمی و مجتمع اروند تبدیل به فرصت شود و در یک مورد تنها ۸۰ درصد از کاتالیست‌های پتروشیمی اروند از شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین شد.

گفتنی است؛ در این نشست خبری مدیر مالی، مدیر بازرگانی، رئیس کارخانه‌های پی‌وی‌سی، رئیس انبار محصول، رئیس کارخانه EPVC و نماینده فروش پتروشیمی اروند هم حضور داشتند.

انتهای پیام/